Bir konu hakkında tarafsız nasıl düşünürsünüz? Örneğin kapitalizm mi faşizm mi komünizm mi? Kapitalizmi öğrenmek için Das Kapital kitaplarını okursun. Oradaki bilgilerin doğru olup olmadığı üzerinde düşünürsün araştırırsın. Kitabı iyice okursun anlamaya çalışırsın ve doğru ya da yanlış bir sonuca varırsın. Oradaki yöntemleri kendi zihninde değerlendirirsin. Çıkmaza giren bir durum var mı, kendi içinde çatışan bir durum var mı hepsini düşünürsün. Kapitalizmle yönetilmiş ve yönetilmekte olan ülkeleri araştırırsın ve oradaki sosyal yaşantının nasıl olduğunu görürsün. Sonuç olarak doğru yada yanlış diyerek bir kanıya varırsın. Faşizmi öğrenmek için yine aynı yöntemle birsürü kitap okursun. Aynı şeyleri faşizm için yaparsın ve bir sonuca varırsın. Keza komünizm de öyle.

Bir ideolojinin doğru olup olmadığını anlamanın yöntemlerini akıl yürütmek, tarihsel verileri öğrenmek, vs olarak sayabiliriz. Tarafsız bir şekilde ideolojinin sunduğu kuralları düşünürsünüz, tarihsel ve günümüzdeki örnekleri incelersiniz. Her sistem için yapılan budur. Tarafsız bir şekilde üzerinde düşünürsünüz. Bunu yaparken de bazı şeylerden etkilenmeniz olağandır tabiki.

Bir sistemin doğru yada yanlış yönlerini en iyi şekilde nasıl öğrenirsiniz? Bunu yapmanın tek yolu var. Hem taraftarlarını hem karşıt görüşü okumak. Sadece bir tarafı okumak değil. Bunu yaptıktan sonra iş bitmiyor. Kendi eğitim seviyenizi, yaşayış tarzınızı ve yetiştirilme tarzınızı da göz önünde bulundurmanız gerekir. Çocukluğunuz nerede geçti? Hangi ortamlarda bulundunuz? Arkadaş çevreniz nasıldı? Nazi zamanında doğmuş ve Almanların üstün ırk olduklarını düşünen insanların bulunduğu çevrede yaşamış olan bir genç 15 yaşından itibaren asla faşizmden başka birşey savunmaz. Çünkü adam artık o olmuş. Almanların diğer ırklardan üstün olduğunu düşünüyor kendini diğerlerinden üstün görüyor. Örneğin bir Fransız görse ona pislik muamelesi yapıyor. Siyahi bir Afrikalı görse neredeyse öldürecek. Bu adama başka birşeyi kabul ettiremezsiniz çünkü o öyle görmüştür ve bu düşünce damarlarında zehir gibi dolaşmaktadır. Bu düşünceyi bu adamdan nasıl alabilirsiniz?

Alamazsınız. Ne yapın edin bu mümkün değil. Şuan dünya üzerindeki çoğu insanın faşizm hakkındaki düşüncesi şudur: Faşizm zararlıdır. Irkçılık yüzünden birçok insan katledildi ve malesef hala da katledilmekte. Özellikle sömürü yapan devletler sömürülerini yapabilmek için faşizmi kullanmaktalar. Eğer Fransız kendi ırkını üstün görmezse Afrikalı siyahiyi nasıl öldürsün öyle değil mi? Ya da onu nasıl köle gibi çalıştırsın? İnsanlık dışı davranışlara maruz bıraksın? Yani faşizm siyasi amellere hizmet etsin diye kullanılmaktadır. Bu bütün insanların refahı için bir sistem değildir.

Aynı şey komünizm için de öyle. Ya arkadaş mesela ben tüccarım ve çok iyi kar marjı olan bir ürün ticareti yapıyorum. Benim maddi kazancımdan devlete ne ya? Tamam vergi vermeye karşı değilim de kazancımın tamamını niye devlete vereyim? Devletin başında bulunanları niye zengin edeyim? Bu da bir nevi kölelik değil midir? İnsanların bireysel mal varlıkları olabilir bu son derece doğal bir şey. Devletin bütün servetime el koyması haksızlık. Devlet kim ya? Devleti devlet yapan halktır. Bu yüzden komünizm de yanlış bir yönetim şeklidir.

Kapitalizme gelince, kapitalist düzenlerde zengin daha zengin fakir daha fakir olur. Çünkü zengin asla fakirin ne yaptığını düşünmez. Kendi egosunu tatmin etmek için daha çok kazanır daha çok fakiri sömürür. Son 100 yılın en revaçta olan sistemi kapitalizmdir. En iyi uygulandığı yerlerden biri de Amerikadır ve ekonomistler Amerika ekonomisinin büyük bir çöküşe doğru gittiğini söylemektedirler. Örnek olarak bu habere, bu habere ve bu habere bakabilirsiniz. Çünkü kapitalizm demek sömürü demektir, savaş demektir, zenginin fakiri ezmesi demektir. Böyle bir sistem devamlı olamaz.

Bütün bu ideolojik sistemleri bir bir incelerseniz hepsinin bir noktada çıkmaza girdiğini, birsürü çelişkilerle dolu olduğunu ve en nihayetinde çökeceğini görürsünüz. Ne kadar iyi tatbik ederseniz edin, hangi kanunları çıkarırsanız çıkarın ne kadar polisi askeri kullanırsanız kullanın ama çöküşten kurtulamazsınız.

Şimdi size öyle bir şey söyleyeceğim ki çoğu insan buna çok şaşıracak. Çökmeyen tek sistem İslam sistemi. “Lan bi s.ktir git salak” filan gibi laflar ettiğinizi duyar gibi oluyorum ama gerçekten de öyle. Ayrıca neden bu paragrafa kadar böyle laflar etmediniz de “islam” kelimesini duyunca böyle laflar etmeye başladığınızı soruyorum size. Yalan üzerine inşa edilmeyen tek sistemdir kendisi. Toplumun en alt tabakasından itibaren tek bir amaç için insanı eğiten ve bu sayede her düzene galip gelebilecek olan sistemdir kendisi. Her kelimesi Allah’ın kelimesi olan Kuran ve peygamberi temel alan bir sistemdir kendisi. Türk toplumunun milenyumluk geçmişi olduğu için aslında gönüllerde olan sistemdir kendisi.

Şöyle laflar duyar gibiyim. Görüyoruz Işid’i ortalığı ateşe vermiş. Işid ne Allah aşkına. Daha düne kadar Işid’in adını bilen var mıydı? Nerden çıktı bu örgüt birdenbire? Nasıl birden bire gündeme oturuverdi? Biryerden destek almasa bir örgüt nasıl bütün Türkiye’nin ve hatta dünyanın gündemine oturabilir? Bir örgüt en fazla biryerleri havaya uçurur insanları öldürür. Nasıl birden bire biz devletiz diyebiliyorlar? Arkasında bir güç var da o yüzden. Hangi güç? Büyük Ortadoğu projesinin sahibi olan Amerika tabiki. Müslümanın üzerine kendi askerlerini göndermiyor onun yerine müslüman örgütleri destekleyerek müslümanları öldürtüyor. O hatayı Irak işgalinde yaptı ve hem dünyanın tepkisini aldı hem de rezil kepaze oldu çıktı. Işid ve onun gibi örgütler sadece maşadan ibarettir. Gerçek müslümanlar kafalarına göre silahlanmazlar. Madem o kadar güçlüler İsrail’in Gazze’ye yaptığı zulümü durdursunlar da görelim.

Gerçek islamiyeti televizyonlardan öğrenemezsiniz dostlarım. Artık uyanın. Biz islamız. İslamiyet biz Türkler sayesinde ayağa kalkacak. Peygamber’in (SAV) söylediği söz çıktı. Ortadoğuda büyük bir ateş çıkacak demişti. Evet o ateş bu ateştir. Büyük Ortadoğu Projesidir. Artık uyanış vakti gelmiştir. Gerçek islamiyette zulüm yoktur. Zengin fakiri gözetmek zorundadır ve bu islamiyet tarafından garanti altına alınmıştır. İslamiyetin her konuda hükmü vardır ve doğrudur. Gerçek islam toplumu diğer toplumlara hakim olur. Bakın İran’a. Amerika oraya söz geçirebiliyor mu? Beğenmediğiniz İran kendi çapında bir İslam devletidir ve kendi nükleer teknolojisini barındırmaktadır. Ne avrupa birliğine girmeye çalışıyor ne Büyük Ortadoğu Projesine destek veriyor ne de Amerikayı tınlıyor.

Bütün insan üretimi ideolojiler çökmeye mahkumdur ve islam sistemi en doğru sistemdir.


Emir Buğra KÖKSALAN

Java And PHP Developer

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.