Bugün insanların yaptıklarından nasıl sorumlu olduklarını düşünüyordum. Ufak bir iyilik neyi değiştirir ki diyordum. Sonra dedimki kendime insanlar her zaman birşey yapmak zorundadırlar. Kış uykusuna yatmış yılan gibi öylece duramayız. Yolda kalmış bir teyzeye yardım da edebiliriz bi adamı öldürene kadar döve de biliriz. Yada fakir bir adama para verip karnını da doyurabiliriz ya da önümüze geleni dolandıra da biliriz. Kötülükler ne kadar etkiliyse iyiliklerde o kadar etkilidir dedim.

Sonra nette dolaşırken bir arkadaş bir video paylaşmış. “Paylaşın birçok kişiye ulaşsın” başlıklı bir video. Tıklamaya da bilirdim ama tıkladım işte. Televizyonlarda hergün kaza haberlerinin gösterildiğini ama yinede dünyada iyi insanların olduğunu filan söylüyordu. Sonra bir araba yavaşça gidiyor sonra duruyor ve arabadan inip yoldan geçen yavru kediyi kenara götürüp bırakıyor. Ezilmesini engelliyor. Sonra yine araba giderken duruyor ve karşıya geçmeye çalışan yaşlı bir teyzenin (buraya dikkat) elinden tutup karşıya geçiriyor ve teyze de mutlu oluyor adam da. Sonra buna benzer olayları gösteriyor.

Ben bu olayı düşünürken başıma gelecek şekilde düşünmüştüm. Başıma gelecek derken nasıl yani? Şöyle yani: Bazı düşünceler başımıza gelir bazıları gelmez. Bu o anki ruh halimizle alakalıdır daha çok. Bazen dalgın oluruz ve o haldeyken düşünürüz ya. Genelde o an düşündüğümüz şeyler başımıza gelir. Bende dalgınmış gibi düşündüm bu olayı ve olayla karşılaşmasam da videosunu izledim. Karşılaşmış gibi oldum yani. Belki de o şeyi düşünüp dışarı çıksaydım muhtemelen yaşlı bir amcayı yada teyzeyi karşıya geçirebilirdim. O olayı bizzat yaşayabilirdim. Aklıma gelen başıma gelirdi yani.

Bu tarz olaylar bir aralar çok oluyordu. Adeta her düşündüğüm başıma geliyordu. Sürekli olumsuz düşününce de sürekli sıkıntı dert tasa tepemde dolaşıp duruyordu. Sonra düşünceler ve olaylar arasındaki bağlantıyı kurdum ve aklıma gelenin başıma gelmesi meselesini bi şekilde çözdüm. Bu problemi kafamda hallettim ve artık aklıma gelen başıma eskisi kadar sık gelmiyor. Peki bu mantığa göre kasıtlı olarak başıma gelecek olan bir olayı aklıma getirebilir miyim? Yada aklıma gelen bir olayı başıma getirebilir miyim? Yani sadece düşünerek bir olayın başıma gelmesini sağlayabilir miyim?

Bunu başarmak çok zor. Bu tamamen bir düşünce tarzıdır. Düşünce tarzını değiştirmek ise ya büyük bir yıkım (duygusal olarak) yada iyi bir eğitim gerekli. Çok kitap okursanız, çok insan tanırsanız, çok yer gezerseniz belki bunu başarabilirsiniz ki bunlar zaten “iyi bir eğitim” konusu içerisinde ele alınabilir. Kısaca diyebiliriz ki düşünce gücüyle bir olayın meydana gelmesini sağlayabilirsiniz. Fakat tekrar söylüyorum bu bir düşünce tarzıdır ve insanların düşünce tarzlarını değiştirmek için çok iyi bir eğitim gereklidir.

Ecnebiler bu konunun kitabını yazmışlar sonra da oturup belgeselini çekmişler. (Zaten bizim Türkler’den böyle bişey bekleyen yok.) Kitabın adı “The Secret”. Belgeselin adı da aynı. Burada aynen benim anlattıklarımı anlatıyor ve belgeselin sonunda meydana gelmesini istediğimiz olayları düşünce gücüyle nasıl başaracağımızı söylüyor. Ben kitabını okumadım sadece belgeselini izledim. Kitabını da en kısa zamanda temin edip okuyup buraya kitap hakkındaki görüşlerimi yazacağım. Belgeseli anlatmayacağım onu size bırakıyorum. İzleyin ve kendi fikirlerinizi edinin. Kısaca şunu söyleyebilirim ki, her zaman pozitif düşünürseniz pozitif olaylar karşınıza çıkar, negatif düşünürseniz olumsuz olaylarla boğuşursunuz.

Belgeselden bahsetmişken video linkini de veriyim dedim. Belki izlemek isteyen olur. Buyrun:

http://www.youtube.com/watch?v=PMALtBwIZzc

Esen kalın.

Incoming search terms:

  • insanın aklından geçenin başına gelmesi

Emir Buğra KÖKSALAN

Java And PHP Developer

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.