balik-burcu1

Burç kelime anlamı olarak TDK’da üç anlamı olan bir kelimedir:

  1. Kale duvarlarından daha yüksek, yuvarlak, dört köşe veya çok köşeli kale çıkıntısı.
  2. Zodyak üzerinde yer alan on iki takım yıldıza verilen ortak ad.
  3. Ökse otu.

Biz tabiki ikinci anlamı üzerinden konuşacağız. Bir insanın doğum anında bulunduğu yerden güneşe doğru bir çizgi çizip onu sonsuza kadar uzatırsanız bir takım yıldızına denk gelir(miş). Her takım yıldızın bir ismi var. Koç, boğa, balık falan filan. Siz doğum anında hangisine denk geliyorsanız burcunuz odur ve her burcun kişilik özellikleri ve hayatında karşılaşabileceği bazı şeyler belirlenmiştir. Bunu nasıl belirlediklerini bilmiyorum ama çoğu kişi için çoğu özellikler uyum gösterir. Örneğin balık duygusaldır ve çekicidir, koç seks yapmayı çok sever, oğlak duygusuz ama mantıklıdır, terazi bağlanırsa felaket derecede bağlanır ama gerçekçidir falan filan. Bunlar çoğu kişi için uyum gösterir. Bir kişinin burcunu sorarsanız onun kişiliği hakkında bulunduğunuz tahminlerin yüzde ellisi tutar.

Burç özellikleri hakkında bilgi edinmenin kimseye bir zararı olacağını zannetmiyorum çünkü dediğim gibi çoğu kişi için çoğu özellikler uyum gösterir. Tabiki herkesin kişiliği farklıdır ve sorgulanamaz. Zaten benim amacım da sorgulamak filan değil. İnsanları zamanla tanırız fakat en azından ilk tanıştığınız insan hakkında bilgi sahibi olmayı herkes ister öyle değil mi? Ben şahsen bunu kişinin burcunu bir şekilde öğrenerek yapıyorum.

Zodyak’ın burçları hakkında bilgi sahibi olmak bence faydalıdır. İnsanların nasıl karakterlere sahip olabileceğini öğrenirsiniz hatta kendinizi daha iyi tanıyabilirsiniz. Kendi burcunuzu okurken şaşkınlıkla “Aaaa gerçekten de öyleyim yaa.” diyebilirsiniz çoğu durum için. Yada kız/erkek arkadaşınızın burcunu okurken “Yaa hakkaten de çok sadık birisi.” gibisinden düşünceler aklınızdan geçebilir. En azından nelerden hoşlanmadığını bile öğrenseniz ilişkileriniz daha iyi bir hale gelebilir. Belki de partnerinizi daha iyi tanıyıp uyum sağlayacağınız için flörtten sonra evlenip mutlu bir yuva bile kurarsınız.

Kişilik özellikleri hakkında bilgi veren Zodyak’ın burçları çok değerli bence. Sebep sonuç dünyasında burçların sebebini anlayabiliyorum ve bu sebebi değerli buluyorum. Peki günlük/haftalık burç yorumlarına ne demeli? “Hareket alanınızı bir süreliğine kısıtlayan temalar söz konusu. Dünden bu yana daha sakin olmaya çalışırken, bilinçaltı korkularınızı harekete geçiren etkiler olabilir.” falan filan. Bunu neye göre yazıyorlar? Hani cidden çok ermiş birisi misin ya da kimsenin göremediklerini mi görüyosun ya da üç harflilerle bağlantıların var da onlar sana bişeyler mi söylüyo nedir söyler misin arkadaşım? Mesela şu doğrudur, bir üç harfli senin sırlarını öğrenir, üç harfli gidip hacıya hocaya söyler o da senin ne yapıp yapmayacağını yada karşına ne çıkacağını tahmin eder. Burada yine bir kesin bilgi yok sadece tahmin var. Şimdi mesela ben tutup annemin bluzunu kanepenin altına saklasam sonra annem bluzunu kaybettiğini zannetse sonra da anneme “kanepenin altına baktın mı” desem sonra o da bluzunu bulsa “Aaaa oğlum sen ermişsin” dese bu ne kadar mantıklıdır?

Ama bir de insanlarda merak duygusu vardır. Aynı zamanda saçmasapan geyik şeylere eğilim de mevcuttur. Bu ikisi birleşince son derece mantıksız şeyleri sırf geyik olsun diye merak da edebilir. Bence annemin beni ermiş zannetmesi mantığıyla aynı olan günlük burç yorumlarının okunma sebebi merak ve geyik şeylere olan eğilimimiz bence. Başka bir sebep bulamıyorum. Hatta “Fala inanma falsız kalma” lafının da aynı sebepten ortaya atıldığını düşünüyorum. Merak iyi bir duygudur ama geyik de gereklidir gibi birşey. Merak iyidir tabiki ama geyik hiç de gerekli değildir hatta vakit kaybıdır. Espri yaparsın, arkadaş(lar)ınla eğlenceli vakit geçirirsin, fıkra filan okursun anlarım ama geyik olayı başka birşeydir ve insana hiçbirşey katmaz. Bu yüzden geyikten uzak duruyoruz arkadaşlar.

Uzun lafın kısası günlük/haftalık burçları okumayın hatta okuyan arkadaşlarınız varsa uzak durun arkadaşlar. Esen kalın.


Emir Buğra KÖKSALAN

Java And PHP Developer

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.