Az önce baktım blogumda 17 tane taslak yazı olmuş. Yani 17 defa ilham gelmiş birşeyler karalamışım ama hiçbirini bitirememişim. Çeşit çeşit konularda ama bitmeyen yazılar. Bu hiç iyiye işaret değil. Ya hayatım çok düzenli ya da çok düzensiz. Hayatımın nasıl olduğunu bilmiyor muyum? Elbette biliyorum ama aslında nasıl olduğunu bilmiyorum. Hayatım kısaca iş, dans, ev üçgeni arasında geçiyor. Dördüncü birşey yok. Önceden kitap okurdum, aşık olurdum, canım sıkılırdı, bozuk moralimi düzeltmeye çalışırdım, kendime hedefler belirleyip onların peşinden giderdim vs. Ama artık bunlar olmuyor. Ufak kıpırdanmalardan öteye gidemiyor hiçbiri. Aşık olamıyorum çünkü olmuyor işte. Kitap okuyamıyorum çünkü ya beni anlatmıyor ya da bana birşey katmıyor. Mutlaka saçma birşey buluyorum kitaplarda ve o zaman kaldırıp bir kenara atıyorum. Kendime hedefler de belirleyemiyorum çünkü artık herşeyden bıktım. Eski enerjim kalmadı. Hiçbirşeye hevesim de kalmadı.

Nereye gittiğimi bilmeden gidiyorum. Rüzgar nerden eserse değil ama rüzgarın yardımıyla gidiyorum. Hedeflerime bile kafa takmıyorum artık. Yazarken bile bir amacım yok. Kalmamış içimde hiçbir amaç. Neyin kafasını yaşadığımı bile bilmiyorum. Hiçbirşey istememeyi ve istesem de ulaşamayacağımı öğrendim. Hiçbirşeye büyük bir tutkuyla bağlanamıyorum. Sadece alıştığım şeyleri yapıyorum. Çalışmaya alıştım çalışıyorum, yürümeye alıştım yürüyorum, gülmeye alıştım gülüyorum. Hiçbirini içimden geldiği için yapmıyorum artık. Yalnızlıkta master yaptım galiba. Ya biri beni çözsün yada dürtsün. Bu yüzden ilhamlarım kaçıyor galiba.

Birşeyler yapmam gerektiğini biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Çünkü hiçbirşeyin uğraşılmaya değecek şeyler olduğunu düşünmüyorum. Herşeyde ileride büyük bir sıkıntı doğuracak bir kusur görüyorum. Önsezilerime çok güvendiğim için küçük sıkıntılardan da uzak duruyorum. Belki de risk almam lazım ama artık riskler yüzünden saç baş dökmek istemiyorum. Herşeyden vazgeçtim. Zengin olmanın yolunu bile biliyorum ama yapmıyorum. O derece isteksiz, ruhsuz ve standartlaşmışım. Galiba bu yüzden ilhamlarım kaçıyordur. İlham isteyen var mı? Galiba yok. Allah sonumuzu hayır etsin.


Emir Buğra KÖKSALAN

Java And PHP Developer

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.