“Allah bir sineği bile örnek göstermekten çekinmez.” diye bir ayet var. Bir çoban, esnaf, emlakçı, tüccar bunu okuyunca derki Allah hiçbirşeyi boşa yaratmadı sineği bile boşa yaratmadı. Her ne kadar insanı rahatsız etse de yine de bir sebebi var der. Kurbağalar sineği yiyor yılanlar kurbağayı yiyor kargalar yılanı yiyor böyle bir denge var der. Ayeti bu şekilde anlar. Bir makine mühendisi bir sineğin kanatlarının ne kadar hızla çırpması gerektiğini ve bunun sonucunda oluşan hava akımının sineği ne kadar ağırlıkla kaldırdığını ve bu sayede uçuş olayının gerçekleştiğini ve bunun şuanki teknolojiyle çooook zor hatta mümkün olamayacağını düşünür ve bir sineğin yapımında binlerce mühendis, biyoloji uzmanı, fizik uzmanı, fizik profesözleri birlikte çalışması gerektiğini ve ne kadar çok bir bilgiye ihtiyaç olduğunu anlar. Bir biyoloji uzmanı bu sineğin hücrelerinde nasıl bir sistemin çalıştığını ve bu sineğin larvalarda hangi evrelerden geçtiğini ve yine şuanki teknolojiyle böyle bir sistem kurmanın mümkün olamayacağını bilir ve ayetin ne kadar derin bir noktaya işaret ettiğini anlar. Bir ateist ise otu böceği örnek göstermekten vazgeç der. Çünkü kafası hiçbir şeye basmıyordur ve kızlarla/oğlanlarla takılmaktan ve insanları yalan dolanla kandırmaktan başka birşey bilmiyordur.

Kuran birçok tarihsel olaylardan örnekler verir. Kavimlerin helak edilişlerini anlatır. Neden helak edildiklerini anlatır. Ayrıca bilimsel olaylara da işaret eder. En belirgin örnek evrenin genişlemesi. “Biz onu genişleticiyiz” der. Bu örnek bile objektif bir şekilde bakan ve hiçbir ideolojinin tesiri altında kalmamış sadece doğruyu arayan bir kişi için fazlasıyla yeterli bir işarettir. Ama bu ateist geçinin tiplerin çoğu iman etmezler çünkü onların kafaları basmaz böyle şeylere. Tarafsız düşünemezler. Televizyonda kara çarşaflı kadınları ve aldığı esirin kafasını kesen elinde keleş olan müslümanları görüyorlar ve islamiyeti insanlık dışı bir düşünce tarzı olarak görüyorlar. Yada üçbeş islamdan bihaber ateistin Kuran’ın bir ayetini yanlış yorumlamaları sonucu yazdıkları kitapları okuyorlar ve Kuran’ı safsatalarla dolu birşeymiş gibi zannediyorlar. Kuran okudukları bile yok yani. Sonrada “Kuranı okuyup anlamayana dindar okuyup anlayana ateist denir” diye bi laf uydurup onu söyleyip duruyorlar. Geri zekalı bunlar ya. Mal bunlar mal. Birçok bilimsel tarihsel kanıt ortada ama bunlar anlamaktan acizler. Çünkü kafalarında birçok yalan yanlış şey dolaşıyor. Zaten Allah Kuran’da “temiz akıl sahipleri anlar” diyor.

Bir tanesi bana demişti ki “Neden o zaman bütün profesörler ateist?” Çünkü kilise profesörleri idam ediyordu. O bilim adamlarının yerinde ben olsam ben de ateist olurdum. Ömrünü bilgiye adamış olan bir insanı idam eden bir dinin karşısında durmayacağımda nerde duracağım? Ayrıca bütün profesörler ateist falan değil. Birkaç tane tanınan bilinen profesörler ateistse öyledir ama hepsi değil. Örneğin atomun parçalanabileceğini ve parçalandığında çok büyük bir enerjinin açığa çıkacağını ilk defa Cabir Bin Hayyan isimli islam alimi ortaya koymuştur ve kendisinin fizik kimya matematik astronomi gibi bilim dallarında yüzlerce kitabı mevcuttur. İsteyen araştırsın ama ben ufak bir link vereceğim: http://www.ilimdunyasi.com/merak-ettiklerimiz/atomun-parcalanabilecegini-ilk-ortaya-atan-kim/?imode

Bütün bunlara rağmen bu ateistler yinede ısrar ederler ve gerçeği görmek istemezler. Ölmeyeceklerini mi zannediyorlar? Ölümlü bir dünyada neden yaşadığımızı ve neden öldüğümüzü sorgulamıyorlar. Bilimin herşeye çare bulacağını zannediyorlar. Bilim çok gerekli birşey o konuda sıkıntı yok ama her zaman doğruyu gösteren birşey de değil. Ayrıca bildiklerimiz bilmediklerimizin yanında denizde damla bile değilken bilimin herşeye çare bulduğunu nasıl söyleyebilir bir insan? Bilim insanı ve doğayı yeni yeni anlamaya başlamışken bilimin herşeye cevap verebileceğini nasıl düşünebilirsin? Bilimin silahlanma ve küresel iletişimi kontrol altında tutma gibi bir amaç için batı ülkelerinin elinde geliştiği bir dünyada bilimin insana herşeyin doğrusunu gösterdiğini nasıl düşünebilirsin? Einstein tabiki atomun parçalanma formülünü bulurken aklında atom bombası yoktu ama batı bu formülü alıp Japonya’ya atmadı mı?

Yine bütün bunlara rağmen bu ateist geçinen tipler burunlarının diklerine gitmekten başka bi halt etmiyorlar. Bunları Allah islah bile etmez. Çünkü Allah dendiği zaman öfkeden kudururlar. İslam dininin güzelliğini göremedikleri için böyledirler. Hele bir de aile terbiyesi almamış ergenler iseler o zaman yandık. Her türlü küfür argo anglosakson gelimeleri yapıştırmaktan zevk duyarlar ve birşey yaptıklarını zannederler. “S.ktiri çektim beeeeah” diye kendi egolarını tatmin ederler. Henüz kanları kaynıyor ve otorite tanımıyorum ayaklarına yatıp duruyorlar. Biz de zamanında babamızla az kavga etmedik ama şimdi biraz hayat tecrübesi edindikten sonra babamızın ne kadar haklı olduğunu anladık.

Sonuç olarak toparlarsak bu ateistlerle uğraşılmaz demek geliyor içimden ama peygamber efendimiz herkese sabırla islamı anlatmıştır. Allah Kuran’da “Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır! Ve onlarla en güzel şekilde mücadele et.” der. Bu sebepten dolayı onlar küfür dahi etseler hatta kavga edecek bile olsalar en azından din konusunda bu şekilde davranmak lazım. Çünkü bu hassas bir konu ve bugün atılan bir tohumun ne zaman yeşereceğini Allah bilir. Tekrar görüşmek üzere hoşçakalın.


Emir Buğra KÖKSALAN

Java And PHP Developer

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.